Op de gevoelige plaat: Een prachtig tableau

» Geplaatst op okt 10, 2012 | 0 reacties

Op de gevoelige plaat: Een prachtig tableau

Gerald Schuil is tijdens het schilderen op de gevoelige plaat gezet door Alex Boerema.

“Waarbij ik meestal vertrek bij een aantrekkelijke lucht en er een landschap bij zoek ging het Gerald Schuilhier juist om de voorgrond. “Ik had de lucht al klaar, die schilderde ik laatst bij Termuntenzijl maar het begon toen zo hard te regenen dat ik er mee moest ophouden.” “Deze locatie is mooi om het schilderij af te maken”, verklaarde hij vanaf ‘mijn plek’ op de dijk.

Zijn werk wordt inderdaad prachtig. Maar het was vandaag wat mij betreft ook heel mooi bóven de horizon. Nou ja, dan doe ik vandaag alleen het luchie, als herinnering voor Gerald aan wat’ie niet schilderde…..”

overgenomen van: http://alexboerema.nl/2012/09/23/een-prachtig-tableau/